fredag 22 maj 2015

En cheesecake bland annat.

Nu är det så att jag är en gottegris. En ordentlig sådan dessutom. Om jag efter en måltid kommer på mig själv med att vara för mätt för en liten godis eller valfri dessert är det omedelbart en kälnsla av besvikelse som infinner sig. Man kan ALDRIG vara för mätt för en godbit! 


nutellla cheesecake bär




Detta är en av många goda desserter som jag verkligen kan rekomendera. En frozen cheesecake med nutella, digistive, lite extra choklad och bär på sidan.  MUMMA!






Det här behöver du till en rund form 25 cm :
  • 1/2 paket med digestiv
  • 30- 50 gram smör
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 300 gram phialdelphiaost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl grädde
  • 1 burk nutella
Gör så här: 
  1. Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel.
  2. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant.
  3. Ta fram tre olika skålar, dela äggula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
  4. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. 
  5. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Tillsätt ca 1 msk strösocker försiktigt och vispa lite till. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara.
  6. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
  7. Vänd upp allt i formen och varva med nutella (den rinner lättare ur burken om den är varm, går micra försiktigt) ställ sedan formen i frysen.
  8. Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande. 
    Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat. Ta fram kakan minst en kvart innan servering.
     


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar